Cursus Hennaverf & Shapen van de Wenkbrauwen

Sinds ik in September mijn bedrijf Glam & Lashes heb opgestart stonden er nog een paar cursussen op mijn verlanglijstje. Een daarvan was het leren hoe je wenkbrauwen mooi in vorm (shapen) kunt krijgen en te verven met Henna. Op De beautybeurs in Utrecht had ik al wat informatie verzameld over de cursus die gegeven werd bij WimperXL.

In Oktober was het zo ver, ik reed vroeg in de ochtend richting Katwijk naar WimperXL. Daar werd ik vriendelijk ontvangen door Kim Tocino, zij verzorgde de cursus deze dag. De salon van WimperXL ziet er stylevol en verzorgd uit. Ik had de mazzel dat ik de enige cursist was deze dag en had dus alle aandacht van Kim voor mijzelf.

cursus hennaver wenkbrauwen & shapen
Salon WimperXL

Na een heerlijk bakkie koffie begon de cursus met theorie. Kim vertelde over de groei-cyclus van de wenkbrauwen (die net zoals  wimpers 6-8 weken is), hygiëne, veiligheid, gewone verf, hars, epileren, contra-indicaties, kleurkennis van de hennaverf en nog veel meer.

Inmiddels was mijn model gearriveerd en gingen we aan de slag. Kim legde eerst een techniek uit hoe je de vorm van de wenkbrauwen moet bepalen. Dit heet browmapping, dit doe je door verschillende punten in het gezicht te verbinden met een touw en wenkbrauwpotlood. Ze deed het voor bij de ene wenkbrauw en ik deed het bij de andere.

Samen met het model hebben we de kleur bepaald, er zijn zoveel kleurcombinaties mogelijk. De Henna wordt aangemaakt met Rozenwater en moet even staan voordat het gebruikt kan worden. Ik bracht de Henna aan met een klein kwastje, met een speciale remover kon ik de vorm perfectioneren. Tijdens het drogen leerde Kim mij met wax te werken.  Dit vond ik best lastig want we werkten met hars die snel hard werd en zonder strip verwijderd wordt.  (inmiddels werk ik zelf met een andere hars). Nadat de Henna 15 min had ingewerkt haalde we het eraf en was het resultaat zichtbaar. Als finishing touch maakte we gebruik van de Brow Tycoon wenkbrauw make-up.

De Henna blijft +/- 7 tot 10 dagen op de huid zitten en +/- 8 weken op de wenkbrauwharen.

 

cursus henna wenkbrauwen
Voor Henna behandeling
cursus Hennaverf wenkbrauwen
Na Henna behandeling

 

Wat een mooie behandeling, Ik was meteen dol enthousiast en het model was dat ook ♥♥♥

Na deze geweldige dag kreeg ik mijn certificaat en kon het echte werk beginnen.

 

Vaak komen klanten bij mij in de salon omdat ze geen idee hebben hoe ze hun wenkbrauwen mooi krijgen. Met de techniek die ik gebruik krijgen de wenkbrauwen een vorm die bij het gezicht past.

Ben je na het lezen van mijn Blog enthousiast geworden over een Henna behandeling en/of shapen van de wenkbrauwen? Maak dan snel een afspraak via deze link 

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Daar plaats ik veel foto’s van mijn werk

© 2024 Glam & Lashes | Maaike Huiberts. Alle rechten voorbehouden | Website gemaakt door Yvonne van der Kroef
× Chat via Whatsapp